Staňte se našimi fanoušky na:

Pět druhů zdravějšího cukroví

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1/ ROZINKOVÁ SRDÍČKA 240g špaldové mouky, 80g cukru, 100g tuku, 60g rozinek, 20g strouhaných lískových ořechů Předem namočené rozinky semeleme a smícháme s ostatními přísadami. Dobře propracované těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlá srdíčka slepujeme pikantní zavařeninou. 2/ CORNFLAKOVÉ KŘUPINKY 125g kokosového tuku, 50g kakaa, 125g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 50g kokosu, 1 lžíce instantního kávového prášku, 85g cornflaků Do rozpuštěného tuku zlehka vmícháme cornflaky a ostatní suroviny. Z těsta tvoříme malé kuličky, necháme v chladu ztuhnout. 3/ FÍKOVÉ KROUŽKY 150g fíků, 100g strouh. ořechů, 100g moučkového cukru, 50g strouhaného perníku, trochu rumu Fíky semeleme a smícháme s ostatními surovinami. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kroužky. Necháme oschnout, podle chuti můžeme polít čokoládovou polevou (bílou i tmavou). 4/ ŠVESTKOVÉ KOSTKY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU 150g suš. švestek, 100g piškotů, 100g medu, 100g vlaš. ořechů, 1 žloutek, čokoládová poleva Švestky uvaříme do poloměkka a scedíme. (Švestkovou vodu můžeme dochutit a vypít jako vynikající čaj). Švestky semeleme spolu s ořechy a piškoty. Přimícháme med a žloutek a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 2 cm vysoký, polijeme jej čokoládou a necháme ztuhnout. Pak krájíme na kostky. 5/ OVESNÉ SUŠENKY 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek ovesných vloček, 1/2 hrnku třtinového cukru, hrst rozinek a sekaných ořechů, 50g hořké čokolády, 1 vejce, 1 lžička sody, 125g rozpuštěného másla Čokoládu nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Ze vzniklého těsta tvoříme malé kuličky, které pečeme při 150°C asi 15-20 minut. Obměna: Do kuliček můžeme udělat obrácenou vařečkou důlek, naplnit zavařeninou a pak teprve dát péct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jííťa |7. prosince 2014
vyskousiim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!