V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer a cibuli na středním plameni asi 4 minuty doměkka. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Vsypte rýži a opékejte 2 minuty, až zprůhlední. Zalijte vínem a nechte ho odpařit. Zalijte sběračkou vroucího vývaru. Za stálého míchání počkejte, až se vstřebá, a pak přilijte další sběračku. Postup opakujte 15-20 minut, až bude rýže měkká, ale stále na skus pevná. Vsypte citronovou kůru a vmíchejte máslo. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, opepřete, případně dosolte a vypněte. Mezitím ryby pokrájejte na větší kousky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte zbývající olej, položte do něj ryby kůží dolů. Opékejte 2-3 minuty dokřupava, obraťte a opékejte ještě minutu z druhé strany. Pokapejte trochu citronem a naaranžujte rizoto.