Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní chlebové šneky

Autor receptu: laetti (43 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí s cukrem rozpustíme v 500 ml vlažného mléka. Spolu s hladkou moukou, solí a olejem utvoříme hladké těsto. Přikryjeme a necháme kynout asi hodinu. Petrželku opereme, osušíme, otrháme lístky. Rozmixujeme ji s piniovými oříšky, česnekem a 6 lžícemi oleje. Vmícháme sýr, osolíme a opepříme. Lilky omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme na plátky silné asi 0,5 cm, osolíme je a necháme 15 minut odležet, aby pustily vodu. Potom plátky osušíme a na oleji opečeme dozlatova. Těsto prohněteme, rozdělíme na 2 části, každou z nich rozválíme na obdélník. Těsto potřeme pestem, obložíme lilky, po délce zavineme a nakrájíme na plátky cca 3,5 cm silné. Šneky klademe na vymazaný plech a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejeme na 200 C a pečeme cca 25 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cvrcek |20. června 2013
zkusím :-) Odpovědět
Gabrielle |19. června 2013
Super recept, ráda vyzkouším :) 1* Odpovědět
Trrri |29. května 2013
mňam :) Odpovědět
Victor |20. května 2013
vyzkouším Odpovědět
LadyAnn |20. května 2013
ňamka :-))) Odpovědět
Michi |17. května 2013
hezké foto Odpovědět
Vlasta78 |17. května 2013
moc dobré Odpovědět
Katty148 |17. května 2013
Vyzkouším ! ))) Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Sofii |16. května 2013
Vypadá to krásně, jen se mi nedaří v poslední době sehnat pinie, tam, co jsem je kupovala už je nikde nemají..... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!