Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní masové kuličky

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do papinového hrnce nalijeme litr vody, vložíme kostku bujonu a necháme povařit. Rozšleháme smetanu, protlak a mouku. Hmotu za stáleho míchání zapracujeme do vývaru a dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou. Maso dobře prohněteme s vajíčkem, olejem a kořením. Rukama navhčenýma ve studené vodě tvoříme malé kuličky a vkládáme do omáčky. Opatrně promícháme, aby se stejnoměrně rozložily a hrnec zavřeme víkem. Od začátku syčení vaříme přibližně dvacet minut. Po otevření promícháme, vyjmeme kuličky a omáčku pořádně prošleháme. Můžeme zahustit trochou jíšky v prášku. Do omáčky vložíme zpět masové kuličky, prohřejeme a podáváme s rýži, těstovinami nebo knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Zůz |10. května 2013
jé to neznám Odpovědět
dajul |9. května 2013
vyzkouším Odpovědět
renda9 |30. března 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!