Čínské zelí zbavíme vrchních povadlých listů a potom ho nakrájíme na rtenké proužky, které vložíme do salátové mísy. Do hrnečku nalijeme asi 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bazalkového octa, lžíci citonové šťávy, 2 lžíce vody, přidáme lžičku moučkového cukru, lžičku soli a vidličkou vše rozšleháme. Připraveným dresinkem přelijeme nakrájené zelí a lehce promícháme (nejlépe salátovými kleštěmi). Oloupané cibule nakrájíme na kolečka a obalíme v mleté červené paprice. Přidáme je do salátu, který ještě posypeme nakládaným zeleným pepřem dáme do lednice asi na 20 minut odležet. Rohlíky nakrájíme na tenká kolečka (asi 0,5 cm široká), na pánvi rozehřejeme máslo a nakrájené rohlíky na něm dozlatova opečeme. Musíme je stále míchat, aby se nepřipálily. Vychlazený salát poklademe opečenými rohlíky, ozdobíme lístky polníčku (nebo jiného salátu).