Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní sardelová omáčka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • vývar (z masoxu)
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • 1 tuba sardelové pasty
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 80 g cibule

Pracovní postup:

Z másla, sekané cibule a mouky připravíme jíšku a zředíme vývarem z masoxu, rozmícháme a okořeníme. Ve sběračce s trochou vývaru rozmícháme sardelovou pastu, vlijeme do omáčky a za častého míchání povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a podle chuti přisolíme. Hodí se k vařenému nebo dušenému masu s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!