Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní špízy z mletého masa

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 6 osob Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Přidáme k mletému masu, přisypeme 3 lžíce strouhanky a spolu s vejcem propracujeme na hladkou směs, kterou osolíme a okořeníme. Pak ji dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Připravíme si špejle a každou po délce obalíme masovou směsí, kterou důkladně přitiskneme. Maso potom ještě zlehka obalíme ve zbylé strouhance. V pánvi rozpálíme olej a špízy opékáme ze všech stran asi 5-6 minut. Nakonec na ně napícháme čtverečky papriky. Špízy podáváme s omáčkami. Rajčatová omáčka: 4 velká rajčata,1/2 drobně nakrájené červené cibule,1 strouž.česneku, 1 drobně nakrájenou malou zelenou feferonku,1 lžíci olivového oleje,1 lžíci citronové šťávy, mletý černý pepř Předehřejeme si gril. Rajčata rozpůlíme a odstraníme semínka. Půlky rajčat rozložíme rozřízlou hranou na alobal a grilujeme,až slupka popraská a začne se odlupovat. Rajčata oloupeme, ochladíme a dužinu nakrájíme na kostičky. V misce je promícháme s cibulí, česnekem a feferonkou, přilijeme olej a citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem a znovu promícháme. Omáčku necháme alespoň hodinu rozležet. Majonézová omáčka: 350g majonézy, 1 lžíci francouz. hořčice, mletý bílý pepř V misce promícháme majonézu, hořčici, sůl a pepř - necháme vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |18. června 2013
recept mě zaujal,vyzkouším Odpovědět
lenka.drcmankova |18. června 2013
DObrá variace :-) Odpovědět
Hrabča |24. května 2013
supr Odpovědět
Uzzi1 |1. ledna 2013
pěkný recept, vyzkoušíme Odpovědět
sojka30 |29. prosince 2012
namka Odpovědět
kuchtík breptík|31. řijna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!