Staňte se našimi fanoušky na:

Piňa-Coladový dezert

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

PĚNA: 60g žloutků, 50g cukru krupice, 50g rumu, 25g kokos. sirupu, 150g smetany 35%, 4g plát. želatiny Do studené vody dáme nabobtnat želatinu, cca na 10 minut. Do mísy dáme žloutky, cukr, rum, kokosový Monin a postavíme vše na vodní lázeň. Pomocí metly vyšleháme pěnu, do ní opatrně přidáme nabobtnalou želatinu. Sundáme z vodní lázně a necháme vychladit. Vyšleháme smetanu a přidáme ji do vychladlé směsi. Nakonec naplníme formy ve tvaru polokoule a dáme chladit do lednice nejlépe přes noc. ANANASOVÁ GANACHE: 75g bílé čokolády, 75g ananasového pyré nebo džusu, 10g kakaového másla, 2g plátkové želatiny, menší čerstvý ananas, ananasové chipsy, plátky kokosu a bylinky na ozdobu Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat. Pyré nebo džus necháme projít varem a přilijeme k čokoládě a kakovému máslu. Do ještě horké směsi přidáme želatinu a zamícháme. Z ananasu nakrájíme kolečka asi 1,5 cm silná, na pánvi rozpustíme lžíci másla a lžíci cukru krupice. Uděláme karamel a necháme v něm ananas zkaramelizovat. Polokoule spojíme krémem, posadíme na zkaramelizované plátky ananasu a dozdobíme kopečky ananasové ganache. Dezert dozdobíme lísty meduňky nebo máty, přidat můžeme i ananasové chipsy a plátek kokosu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!