Z ingrediencí běžným postupem připravýme plát piškotu na plech. Na tento dort bylo použito 5 plátů piškotu.(záleží na požadované velikosti podstavce-počtu porcí). Pláty upečeme a necháme vychladnout. Ze dvou litrů mléka a osmi vanilkových pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychadnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem (množstvý dle chuti) postupně přidáváme pudink. Pláty piškotu potřeme kyselejší marmeládou a naneseme krém.Do krému naklademe ovoce dle vlastní chuti. Tímto spůsobem slepíme všechny pláty.Poté pláty seřízneme na stejnou velikost. Odkrojky uschováme(stavba iglů). Pláty potřeme i z venku krémem a dáme vychladit do lednice. Z mandlové hmoty obarvené do černa - vytvoříme kužely, asi 5-6 cm vysoké. Každému kuželu přiděláme kuličku jako hlavu. Dvě kuličky rozmáčkneme, na jedné strany více. Přiáme je na kužel jako křídla. Z oranžové hmoty vytvoříme dva trojúhelníky jako nohy.Kousek použijeme jako zobák. kousek neobarvené hmoty(býle) vyválíme na plochu bříška. Figurky dáme vychladit do lednice. Z odkrojků piškotu a krému vytvoříme hmotu. Tu nacpeme do misky vysipanou mouč.cukrem. Tak nám vznikne iglu. Z marcipánu vyválíme plát dostatečně velký na pokrytí korpusu. Korpus potáhneme. Z mysky vyklopíme iglu a také ho potáhneme fondánem. Na dort naklademe figurky (přilepíme troškou vody). Stejně tak i iglu. Necháme vychladit. Dobrou chuť.