Staňte se našimi fanoušky na:

Pirohy s uzeným masem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné zelí najemno nakrájíme. Podlijeme je trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme doměkka asi 30 - 35 minut. Pak je scedíme a necháme vychladnout. Mouku prosijeme do mísy. Ve středu vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí smíchané s troškou cukru. Přilijeme také trochu vlažného mléka. Necháme v teple 15 minut vzejít. Pak mouku mírně osolíme, přidáme 2 rozšlehaná vejce, tuk a pomocí mléka zaděláme hladké těsto, svou konzistencí podobné buchtovému. Necháme je pod utěrkou na teplém místě hodinu vykynout. K vychladlému zelí vmícháme nastrouhané maso a vařená vejce. Směs osolíme, opepříme. Těsto rozdělíme na polovice, každou část pomocí hladké mouky rozválíme na plát. Ten rozkrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta dáme nádivku. Těsto přehneme, okraje důkladně přimáčkneme a můžeme je ještě mírně proříznout nožem nebo prostřihat nůžkami. Položíme na plech vyloženým pečícím papírem a necháme 10 minut kynout. Pak pirožky potřeme zbylým vejcem, plech vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme přibližně 15 minut dorůžova. Horké můžeme potřít rozehřátým máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!