Čokoládu na vaření nakrájíme na malé kousky (nebo nahrubo nastrouháme), oříšky (nebo mandle) umeleme na jemno a nasucho opražíme na pánvi. V míse utřeme máslo s cukrem žloutky do husté pěny. Přidáme čokoládu a umleté oříšky. Ze smetany odebereme 12 lžic,které použijeme na navlhčení oplatek, zbytek společně s rumem vmícháme do hotového krému. Část krému odebereme a necháme stranou na závěrečné potření dortu. Dortové oplatky pokud možno rovnoměrně zvlhčíme smetanou; 11 oplatek potřeme krémem a naskládáme na sebe. Navrch položíme nepotřenou oplatku. Dort shora zatížíme (např. hrncem s vodou), po obvodu uhladíme vytlačený krém a v chladu necháme alespoň hodinu proležet. Vychlazený dort potřeme po celém povrchu zbylým krémem a čokoládovou polevou. Dozdobíme hoblinkami hořké čokolády.