TĚSTO 6 bílků, 100g cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, několik kapek mandlového aroma, 150g strouhaného kokosu, 200g máku KRÉM 6 žloutků, 120g cukru krupice, sáček vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, lžíce kukuřičného škrobu, 1/2l mléka, kostka másla, 120g dětských piškotů POLEVA 50g 100% tuku, 2 lžíce kakaa, 100g moučkového cukru, 3 lžíce vody, lžíce maizeny Z bílků ušleháme sníh, po lžících do něj vešleháme šlehačem oba cukry a podle chuti přidáme mandlové aroma. Do pěny vmícháme strouhaný kokos s nemletým mákem, těsto zvolna propracujeme a rozetřeme na vyšší plech cca 33x23 cm s pečícím papírem. Povrch uhladíme a pečeme 20-25 minut na 160°C. Hotový necháme na plechu vychladnout. Na krém vyšleháme žloutky s oběma cukry, pak šlehačem zapracujeme mouku se škrobem a nakonec studené mléko. Řídkou hmotu přelijeme přes sítko (nesmí obsahovat ani jemné hrudky) do kastrůlku se silným dnem, zvolna přivedeme za stálého promíchávání k varu. Vaříme na velmi mírném ohni do zhoustnutí, stále prošleháváme - snadno se u dna připaluje! Krém pak odstavíme a necháme ho pod fólií vychladnout. Mírně vlažný nakonec zapracujeme po lžících šlehačem do másla, které jsme vyšlehali doběla. Potřeme plát na plechu, na povrch rozložíme piškoty a necháme v chladu ztuhnout. Na polití připravíme tmavou polevu - v rozehřátém 100% tuku vymícháme kakao s moučkovým cukrem a vodou, přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme maizenu rozmíchanou v troše vody, vrátíme na oheň a polevu provaříme do zhoustnutí. Mírně zchladlou polevou polijeme moučník, necháme v chladu do druhého dne a pak buchtu rozdělíme na řezy.