Z bílků ušleháme sníh, při došlehávání přidáme sorbit. Do tuhého sněhu lehce vmícháme žloutky a pak prosátou mouku. Těsto nalijeme na vymaštěnou a vysypanou pánvičku (nebo formu), povrch uhladíme a upečeme ve vyhřáté troubě - kontrolujeme špejlí. Opečenou omeletu potřeme horkou jablkovou náplní, přeložíme napůl, nakrájíme 3 porce a podáváme. Náplň: Jablka nakrájíme na kousky, podlijeme lžící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Jablka za stálého míchání trochu odpaříme, skořici odstraníme, jablka rozšleháme metličkou, vmícháme citronovou šťávu a přidáme sladidlo. 1 porce = 826 kJ - T 6g - S 23,9g Tip: Můžeme jablka jen nakrájet na plátky, trochu podusit a s omeletou zapéct. Je to jednodušší, ale myslím si, že s tím "pyré" je lepší.