Staňte se našimi fanoušky na:

Piškotová roláda s meruňkami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 140g cukru krupice, 150g hladké mouky, 6 vajec - NÁPLŇ: 500ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 120g krupicového cukru, 100g másla, 200g meruněk DOHOTOVENÍ: 50g kokosových lupínků, 50g pražených lupínků Vyšleháme vejce s cukrem, nejdříve šleháme asi 5 minut v horké vodní lázni a dále asi 5 minut mimo vodní lázeň, dokud není hmota hustá. Nakonec do ní vmícháme hladkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 8 minut při teplotě 200° (doba pečení je závislá na výšce těsta). Upečený korpus ihned otočíme na pomoučenou utěrku a necháme vychladnout. Z mléka cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Uvařený puding dobře vychladíme, rozšleháme a postupně za stálého šlehání k němu přidáme na malé kousky nakrájené máslo. Z vychladlého korpusu opatrně strhneme pečící papír, potřeme ho 2/3 krému a na ojraj rozložíme na menší kousky nakrájené meruňky. Pomocí utěrky opatrně stočíme roládu. Korpus pevně zabalíme do alobalu, aby udržel kulatý tvar a dáme jej do lednice vychladit. Ztuhlou roládu nakonec velmi opatrně rozbalíme, ještě ji potřeme zbylým krémem a střídavě posypeme praženými mandlovými lupínky a nepraženými kokosovými lupínky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |13. září 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |30. dubna 2013
Ukládám k vyzkoušení, vypadá moc dobře. Odpovědět
ohen |20. února 2013
nádhera Odpovědět
dajul |10. února 2013
vypadá dobře Odpovědět
bobajs|30. dubna 2013
vypadá moc hezky a meruňky miluji :-) tak to musí být dobrota :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!