Staňte se našimi fanoušky na:

Piškotová roláda s pařížským krémem

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRÉM: Den předem v kastrůlku smícháme smetanu na šlehání s rozlámanou čokoládou na vaření a pomalu zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs projde varem. Dáme ztuhnout do ledničky. Druhý den ušleháme máslo s moučkovým cukrem a zašleháme do něj svařenou smetanu s čokoládou. TĚSTO: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme lžíci oleje, hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva. Vše smícháme a nakonec zlehka vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem ještě potřeným olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a plát pečeme asi 10 minut. Upečený plát překlopíme na pocukrovanou utěrku, opatrně odstraníme pečící papír a pomocí utěrky opatrně srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozbalíme a potřeme připraveným krémem. Poté znovu srolujeme a posypeme moučkovým cukrem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

darma |20. června 2014
vypadá to supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!