NA 1 ROLÁDU Příprava: 30 minut + 10 minut pečení Ingredience: 4 vejce 100 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 100 g hladké mouky + trochu na poprášení trochu másla Na krém: 300 ml mléka 1 vanilkový pudink 50 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 g másla 1 lžíce kávového likéru 1 lžíce rozpustné kávy trochu kakaa na poprášení rolády * šlehačka a kávová zrna v čokoládě na ozdobu Postup: 1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. V části mléka rozmícháme pudink a smícháme se zbylým mlékem. Za stálého míchání uvedeme k varu a dvě minuty povaříme. Před dovařením osladíme a necháme vychladnout. Občas promícháme. 2. Na těsto v míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhý sníh, vmícháme prosátou mouku a opatrně přimícháme do žloutkové hmoty. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme v rozpálené troubě asi 8-10 minut. 3. Povrch těsta poprášíme hladkou moukou, otočíme na čistou utěrku a stáhneme pečicí papír. Chladný pudink rozšleháme elektrickým šlehačem a zašleháme do něj po kapkách kávový likér, ve kterém jsme ještě rozpustili kávu s pár kapkami vody, a postupně zašleháváme změklé máslo. Vše by mělo mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. 4. Plát na roládu potřeme krémem, srolujeme z kratší strany a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním seřízneme okraje, roládu poprášíme přes sítko kakaem a ozdobíme šlehačkou a kávovými zrny v čokoládě.