Staňte se našimi fanoušky na:

Piškotová třešňová bublanina

Autor receptu: tynkachz (14 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 špetka sůl
  • 240 g cukr moučka
  • 200 g mouka polohrubá
  • 750 g třešně
  • 1 balení prášek do pečiva
  • 6 ks vejce

Pracovní postup:

Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Přisypeme prosátý cukr a znovu vyšleháme. Postupně přidáváme žloutky a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a důkladně vymícháme. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Po upečení můžeme trochu pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |24. září 2013
dobré Odpovědět
-3 |22. srpna 2013
a nejen se střešněmi Odpovědět
-3 |22. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
Lenny |21. srpna 2013
dobrota Odpovědět
lucahal |25. července 2013
dělám Odpovědět
Konato |3. července 2013
Mňamka. Odpovědět
Milan Janovský|20. června 2018
Tak jsem tu znovu a opět ji peču . Tzn. Osvědčila se?. Jen jsem jako úplný laik řešil teplotu trouby a čas pečení. Ale už to vychytávám ?. Odpovědět
Milan Janovský|25. června 2022
Předehřát 180°C a pak péct 25 minut??
Milan Janovský|15. června 2018
Moje první bublanina.. Vypadá a voní skvěle. Už se těším až ji s dcerkou a ženou zakrojíme ? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!