TĚSTO 8 žloutků L, 8 bílků L, špetka soli, 200g cukru, 200g mouky s pšeničnými klíčky NÁPLŇ 160g ořechového nugátu, 100g másla, 2 žloutky, 60g moučkového cukru, 140g meruňkové marmelády, 2 lžíce meruňkového likéru OZDOBA 2 žloutky, 200g moučkového cukru, 2-4 lžičky citronové šťávy, 140g kandovaného ovoce mix Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme se 4 lžícemi vlažné vody do pěny. Vmícháme sníh a mouku, těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut na 200°C (plyn st. 3). Na náplň rozehřejeme nugát a necháme ho zase zchladnout. Máslo utřeme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Po lžičkách vmícháme nugát a ušleháme do pěny (nejlépe ručním šlehačem). meruňkovou zavařeninu promícháme s likérem a zahřejeme. Těsto necháme vychladit, nakrájíme na stejně velké podélné proužky. Jeden proužek potřeme nugátovým krémem, druhý zavařeninou. Kousky slepíme a stlačíme. Na ozdobu promícháme žloutek s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Rozetřeme a necháme lehce zaschnout. Pak posypeme najemno nasekaným kandovaným ovocem, polevu necháme úplně ztuhnout. Pečivo nakrájíme na kostky (asi 3x3cm) nebo obdélníky (asi 3x4 cm). Cukroví by se nemělo příliš dlouho skladovat a mělo by se nechat v ledničce.