TĚSTO: 5 vajec, 1 lžíce kakaa, 120g moučkového cukru, 100g hladké mouky, tuk a hrubá mouka na plech KRÉM: 120ml mléka, 1 žloutek, 200g tuku, 20g hladké mouky, 100g moučkového cukru,100g měěkého ovoce (jahody,maliny,ostružiny) Žloutky vyšleháme s 1/2 cukru a 2 lžícemi horké vody. Z bílků a zyblého cukru připravíme sníh, který vmícháme střídavě s moukou do žloutkové pěny. 1/3 těsta promícháme s kakaem, světlé těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, navrch nalijeme hnědé těsto a klikatě je vydličkou vpravíme do světlého základu. Pečeme asi 30 minut při 180°. Do kastrůlku nalijeme mléko,vmícháme žloutek, mouku a za stálého míchání krátce povaříme. Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, vmícháme zchladlý mléčný krém a prolisované ovoce. Vychladlý korpus rozřízneme a naplníme krémem. Povrch moučníku ozdobíme polevami a necháme v chladu zatuhnout. Po ztuhnutí rozdělíme na řezy a na každý kousek dáme kandovanou třešni nebo jiné ovoce a můžeme přizdobit lístky máty.