Staňte se našimi fanoušky na:

PIŠKOTOVÝ DORT KNIHA

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: Žloutky našleháme s teplou vodou do pěny, přidáme ostatní suroviny a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný bílek. Hmotu nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme cca 25 minut při 220°C (horní a dolní pečení). Hotový a vychlazený korpus, nejlépe druhý den, rozkrojíme, spodní polovinu pomažeme krémem, přikryjeme horní polovinou. Potom celý dort pomažeme vrstvou máslového krému. Nakonec pokryjeme marcipánovou hmotou, štětcem pomalujeme povrch kakaem rozpuštěným v rumu a ozdobíme světlým marcipánem a hotovými cukrovými kuličkami. Krém: Uvaříme v mléce, podle návodu, pudink a necháme ho vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a začneme po lžičkách přidávat vychlazený pudink. Měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nesrazil. Pudink zašleháváme postupně, krém je potom jemnější. Celkem přidáme do krému asi 3-4 lžíce pudinku. Marcipán: Na marcipán používáme jenom polotučné sušené mléko. To smícháme na vále s cukrem, bílkem, olejem a medem dohromady. Rukama řádně prohněteme. Pokud marcipán ztuhne a nedá se s ním dobře pracovat, rozehřejeme ho na chvíli v mikrovlnce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |23. dubna 2014
moc pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!