Žloutky a 150 g moučkového cukru dobře umícháme, postupně přidáme horkou vodu a vypracujeme do pěny. Potom vmícháme kakao, mouku s práškem do pečiva a zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků a 100 g moučkového cukru. Těsto rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Vychladlý piškotový plát potřeme náplní a na ni navrstvíme dobře vyšlehanou pěnu. Celý moučník rovnáme nožem a posypeme postrouhanou čokoládou. Náplň: Z mléka, žloutků, mouky a maizeny ze stálého míchání ve vodní lázni uvaříme tuhou kaši, kterou po vychladnutí přidáme po malých dávkách do másla umíchaného s moučkovým a vanilkovým cukrem. Pěna: Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni až do zhoustnutí. Tuhý sníh odstavíme, přidáme citronovou šťávu a šleháme tak dlouho, dokud pěna nevychladne.