Staňte se našimi fanoušky na:

Pissaladiere - cibulový koláč

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, sůl a droždí dáme do mísy, přilijte vlažné mléko, 2 lžíce oleje a vymícháme vláčné těsto. Na pomoučněném vále hněteme asi 5 minut, až bude hladké a pružné a přestane lepit. Vrátíme těsto do mísy, překryjeme navlhčenou utěrkou a necháme kynout 1 hodinu až 1,5 hodiny. Na velké pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni osmahneme, dokud nezvláční. Přidáme tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme. Za občasného míchání pomalu dusíme 45 minut, dokud se cibule skoro nerozpadá. Na posledních 10 minut sundámee poklici, aby se vypařila přebytečná voda. (Snítky tymiánu a bobkový list pak vyjmeme.) Těsto vytvarujeme do lehce vymaštěného velkého plechu s nízkým okrajem (často se používá kruhový tvar). Na těsto stejnoměrně rozložíme cibulovou náplň. Nahoru poskládáme křížem diagonálně podélně rozpůlené ančovičky tak, aby vznikla mřížka a do každého kosodélníku položíme černou olivu. Necháme koláč opět nakynout asi 10 minut při pokojové teplotě. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut, až těsto, které není přikryté cibulí, je propečené stejnoměrně dozlatova. Podáváme teplé nebo studené, nakrájené na čtverečky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |30. prosince 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!