Do mixéru nasypeme pistácie s mandlemi a umeleme, pak promícháme s moučkovým cukrem, rozpuštěným máslem a likérem, uděláme hustší pastu. Vymícháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce a šleháme do pevné pěny. Zlehka zapracujeme mouku s kypřícím práškem a solí. Asi 2/3 těsta rozetřeme do formy. Poslední třetinu těsta dochutíme 1/2 pistáciové pasty, nastříkáme do formy a vařečkou vytvoříme mramorování. Pečeme asi 40 minut na 170°C. Změklé máslo se salkem vyšleháme do hladkého krému, přidáme asi 5 lžic pistáciové pasty společně s jemně naamletými pistáciemi a dobře promícháme. Vychladlý korpus pořízneme, na spodní díl nastříkáme 2/3 krému. Přiklopíme a pomažeme amarettem. Zbylým krémem potřeme povrch dortu a dáme tuhnout do lednice. Marcipán prohněteme se zbylou pistáciovou pastou, vyválíme na ploše posypané cukrem a dort potáhneme. Zbytek marcipánu obarvíme, vykrájíme listy a dort ozdobíme.