Hovězí svíčková s čokoládou
45
3
0
1. Pistácie oloupeme, přelijeme horkou vodou, potom studenou a sloupneme hnědou slupku. Polovinu pistácií nasekáme nahrubo. Cukr rozpustíme v hrnci a pistácíe zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři potřeném máslem. 2. Mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi a limetovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 pohárů a uložíme do chladu. 3. Smícháme jahody, cukr a citronovou šťávu a protlačíme sítem. Pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém. Uložíme do chladu. 4. Smetanu ušleháme dopevna. Na jahodové pyré položíme kopeček šlehačky a ozdobíme pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.