Staňte se našimi fanoušky na:

Pita s ovčím sýrem

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Listové těsto necháme rozmrazit. Sýr rozmačkáme, máslo (100 g) rozpustíme, přidáme mouku a trochu osmažíme. Po troškách doléváme mléko a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout a občas promícháme. Do vychladlé směsi přidáme postupně vajíčka, po každém vejci zamícháme a nakonec přidáme sýr. Listové těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme. Plech vymažeme a položíme na něj dílem těsta potřeným máslem. Na těsto dáme vrstvu připravené směsi a na ní opět vrstvu těsta. Takto skládáme, dokud máme suroviny. Poslední díl těsta musí také být potřený máslem. V troubě rozehřáté na 200 ˚C pečeme asi 45 minut. Hotovou pitu nakrájíme a podáváme ještě teplou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!