Z 80 ml lehce ohřátého piva, droždí a polévkové lžíce mouky připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou tvořit bublinky, přidáme zbytek piva (nejlépe pokojové teploty), olej a žloutek a vypracujeme těsto, které necháme asi 40 minut pod utěrkou kynout. Poté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých uděláme malé bochánky, které pak postupně rozválíme na placky a srolujeme do tvaru rohlíku. Dle potřeby a libosti zakroutíme a poukládáme na plech na pečící folii. V hrnečku rozšleháme zbylý bílek s mlékem a špetkou soli a potřeme jím rohlíky, které následně posypeme hrubou solí. Dáváme do trouby rozpálené na 210° a po cca 5-7 minutách přepneme na horkovzduch a upečeme do zlatova.