Staňte se našimi fanoušky na:

Pivní rohlíky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
92× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z 80 ml lehce ohřátého piva, droždí a polévkové lžíce mouky připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou tvořit bublinky, přidáme zbytek piva (nejlépe pokojové teploty), olej a žloutek a vypracujeme těsto, které necháme asi 40 minut pod utěrkou kynout. Poté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých uděláme malé bochánky, které pak postupně rozválíme na placky a srolujeme do tvaru rohlíku. Dle potřeby a libosti zakroutíme a poukládáme na plech na pečící folii. V hrnečku rozšleháme zbylý bílek s mlékem a špetkou soli a potřeme jím rohlíky, které následně posypeme hrubou solí. Dáváme do trouby rozpálené na 210° a po cca 5-7 minutách přepneme na horkovzduch a upečeme do zlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lidusak |6. května 2013
zajímavé Odpovědět
simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
xxPPxx |5. května 2013
urcite vyzkousim Odpovědět
josifek |5. května 2013
Moc dobré. Odpovědět
Sefa |4. května 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Dandik60 |3. května 2013
nádhera :) Odpovědět
cesalky |3. května 2013
Moc dobré :-) Odpovědět
darina.studenkova.5 |3. května 2013
a ještě ke všemu z piva.... Odpovědět
darina.studenkova.5 |3. května 2013
Vypadá to moc hezky :-) Odpovědět
Anna1960 |26. března 2013
budu muset vyzkoušet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!