Staňte se našimi fanoušky na:

Pivní rohlíky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
92× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z 80 ml lehce ohřátého piva, droždí a polévkové lžíce mouky připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou tvořit bublinky, přidáme zbytek piva (nejlépe pokojové teploty), olej a žloutek a vypracujeme těsto, které necháme asi 40 minut pod utěrkou kynout. Poté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 dílků, ze kterých uděláme malé bochánky, které pak postupně rozválíme na placky a srolujeme do tvaru rohlíku. Dle potřeby a libosti zakroutíme a poukládáme na plech na pečící folii. V hrnečku rozšleháme zbylý bílek s mlékem a špetkou soli a potřeme jím rohlíky, které následně posypeme hrubou solí. Dáváme do trouby rozpálené na 210° a po cca 5-7 minutách přepneme na horkovzduch a upečeme do zlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |10. března 2013
to tedy vyzkouším Odpovědět
šanela |2. března 2013
jj, peču ráda a často, ještě mám pár receptů v rukávu :-D Odpovědět
Bagorz |2. března 2013
ty jsi ale pekařka:-) Odpovědět
kote19 |2. března 2013
skusím :) Odpovědět
mirka.krizova.37|28. února 2014
Pokud je dáte druhý den nahoru na topinkovač,na chvilku po každé straně, máte je opět křupavoučké a ještě teplé, jak čerstvě upečené ! Odpovědět
majda27|9. února 2014
neukládejte druhý den jsou totiž tvrdé Odpovědět
JarcaPralinka|25. září 2013
rohlíky dělám doma klasické a jsou výborné tenhle recept určitě vyzkouším :-) Odpovědět
lucie.kotrcova.90|12. května 2013
Zajímavé, určitě zkusím Odpovědět
vivianr|9. května 2013
vyzkoušíme Odpovědět
dinkam|6. května 2013
jsou vyborne Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!