Loupaná slunečnicová semínka nahrubo umeleme (postačí tyčový mixér), do mísy je přidáme k polohrubé a žitné mouce a soli. V hrnečku smícháme 50ml ohřátého piva s droždím a lžící mouky a vlijeme do důlku utvořeného v moučné směsi. Až kvásek začne pracovat, přidáme olej a ještě cca 2dl piva a propracujeme. Těsto by mělo být vláčné a nelepivé. Těsto Necháme hodinu pod utěrkou kynout, pak ho rozdělíme na 10 kousků, které na vále pomoučeném hladkou moukou rozválíme na placky ve tvaru podobajícímu se trojúhelníku a svineme do rohlíků. Poukládáme je na plech a potřeme trochou mléka. Můžeme posypat hrubou solí nebo slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 210°C , po deseti minutách můžeme přidat teplotu a zapnout na horkovzduch, aby byly pěkně do křupava. Čerstvé jsou bezkonkurenční.