Připravíme kvásek, rozdrolíme do hrníčku s zahřátou vodou (asi ¼ hrnečku). Přidáme špetku cukru asi ¾ čajové lžičky. Přikryjeme, necháme kvasit asi tak 15 min. Připravíme hladkou mouku kterou promícháme se solí, kvásek přidáme k mouce a soli, potom zpracujeme těsto tak aby nebylo lepkavé a aby téměř všechna mouka z misky zmizela. Těsto nemusí být hladké ale nesmí z něj nic odpadávat, zpracujeme ho do bochánku. Já dělám bochánky dva a vycházejí mi na dvě pizzy o přibližném průměru asi 29 cm ale trošku se to smrskne. Necháme asi 30 min odpočinout na teplém místě Těsto začneme vytahovat do kruhového (popř. obdélníkového) útvaru tak aby nám vyšel co největší útvar, když už se začne těsto trochu trhat nebo příliš ztenčovat položíme na nachystaný plech potřený olivovím nebo obyčejným olejem a začneme těsto pomocí prstů roztahovat po ploše plechu když máme těsto u kraje plechu můžeme trochu udělat okraj těsto se stejně bude smrskávat (drobné trhlinky nevadí ale stejně se je snažíme slepovat). Když je těsto jakštaš roztažené po plechu vezmeme vidličku a do těsta naděláme drobounké dirky. Omáčka: Dle uvážení do misky nalijeme trochu oleje (já dávám olivový). A na něj kečup odhadem na ty dvě nebo na tu jednu pizzu potom namačkáme česnek a vše promícháme. Potom dáváme co máme rádi může bít šunkoví salám, kukuřice, klobása, rajčata, olivi, mořské plody, ananas, apod. Potom sypeme strouhaným sýrem a uvážlivě oregánem.