Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza Paoleta a Capricciosa

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

TĚSTO - Tradiční italský recept: Z droždí, trochy vody, mouky a cukru připravíme kvásek. Když vzejde, promícháme ho se zbytkem mouky, vody a lžičkou soli, vypracujeme těsto a dáme ho na 30 minut kynout. Pak vyválíme 2 placky, průměr 35 cm. Pečeme 15-20 minut na 200°C. PAOLETTA: 3 plátky mozzarely, 1/2 konzervy loupaných rajčat, 3 čerstvé žampiony, hrst nakládaných kaparů, 1 stroužek česneku, několik lístků čerstvé bazalky, strouhaný parmazán na posypání, olivový olej Těsto potřeme olejem a rozmačkanými rajčaty. Na ně rozložíme na větší kousky nakrájené plátky mozzarely, na plátky nakrájené žampiony a česnek, přidáme kapary, strouhaný parmazán a natrhané bazalkové lístky. osolíme, pokapeme olivovým olejem a upečeme. CAPRICCIOSA 4 srdíčka artyčoků z konzervy, 3 plátky mozzarely, 1 silnější plátek vařené šunky, 3-4 lžíce rajčatového koncentrátu nebo protlaku, 1 vejce, 7 zelených oliv bez pecek, několik hub naložených v oleji, mletý pepř, sůl, olivový olej na pokapání Těsto potřeme rajčatovým koncentrátem nebo protlakem, poklademe nakrájenou šunkou, mozzarelou, rozkrojenými srdíčky artyčoků a na plátky nakrájenými houbami, posypeme olivami a přelijeme rozšlehaným syrovým vejcem. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!