Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza s ovčím sýrem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do mísy nalijte vodu, přidejte cukr, 1 lžící mouky a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Pak k němu přimíchejte zbytek mouky, špetku soli, 3 lžíce oleje a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple vykynout.
  2. Mezitím omyjte brambory a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát silný asi 1 cm. Opatrně ho přeložte na plech s pečícím papírem.
  3. V míse rozetřete 2 lžíce oleje a rajčatovým pyré, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Směsí potřete těsto a rozložte na něj plátky brambor. Potřete je trochou oleje, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na kostky a nasypte na brambory. Přidejte na plátky pokrájená rajčata, rozdrobený ovčí sýr a rozpůlené olivy. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30-35 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!