Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza se salámem a olivami

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj droždí rozpuštěné ve 125 ml vlažné vody s částí cukru. Přihrneme trochu mouky, přikryjeme a dáme na teplé místo (necháme asi 10 minut vzejít kvásek). Přidáme lžičku soli, 2 lžíce oleje a 125 ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a uložíme na teplé místo, aby vykynulo (asi 40 minut). Sterilovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 225°C (horkovzduch na 205°). Těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 2 poloviny a z každého dílu vyválíme plát asi 30 cm v průměru. Dáme na vymazaný plech nebo do formy na pizzu, na těsto poskládáme rajčata, osolíme a opepříme, pak obložíme salámeme, olivami a feferonkami. Posypeme strouhaným sýrem a oreganem, pokapeme zbývajícím olejem a pečeme 20-30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Estrella |19. září 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!