Dáme vařit mléko se špetkou soli. Až je mléko vlažné, tak ho vypneme a rozdrobíme do něj droždí. Necháme patnáct minut stranou a mezitím si dáme do mísy mouku, jogurt a jedlou sodu. Vlijeme tam mléko a propracujeme těsto. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny. Mezitím si připravíme kečupový základ a nakrájíme potřebné ingredience, které budeme vrstvit na pizzu (slanina, cibule, salám, hermelín, vařené vejce apod.), a nastrouháme sýr. Kečupový základ: smícháme olej, kečup, oregano, steakové koření. Po půl hodině na 2 plechy s pečícím papírem vyválíme z těsta placky. Na placky namažeme kečupový základ a poklademe nakrájenými ingrediencemi dle chuti a strouhaným sýrem (před posypáním sýrem můžeme pizzu ještě pomazat rozšlehaným vejcem). Dáme péct do trouby na horkovzduch na 180°C na cca 20 minut.