Těsto: kvásek si připravíme z vlažné vody, 2 lžičkami cukru a droždí. Necháme cca 10 - 15 minut kvasit. Z kvásku, mouky, oleje a soli vypracujeme těsto. Nesmí se drolit. Necháme v teplém místě cca půl hodiny až hodinu odpočinout. Mezi tím si můžeme připravit "maglajs" na pizzu. Cibuli nakrájíme na jemno a na olivovém oleji osmahneme, přidáme konzervu rajčat (rajčata loupaná krájená, v Lidlu se dá tato konzerva koupit za 14,-) a posypeme trochu kořením na pizzu (nebo bazalkou a oregánem). Necháme cca 5 minut pobublávat. Těsto po vykynutí lehce rozválíme a poté rukama roztáhneme. Tenkost těsta 2 - 3 mm. Tento základ na pizzu přeneseme na plech, propícháme vidličkou, kraje potřeme olivovým olejem. Dále potřeme rajčaty a klademe na pizzu, co nás napadne nebo co máme doma. Př1.: rajčata, slanina, cibule, kukuřice Př2: rajčata, šunka, žampiony, hermelín, niva, eidam apod.