Staňte se našimi fanoušky na:

Plátky hovězího masa na houbách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • vývar na podlití
  • 800-1000 g hovězího masa (4 plátky)
  • 10 g hladké mouky
  • 200-250 g čerstvých kozáků
  • 60 g sádla
  • 1 lžíce kečupu
  • 2,5 dl zakysané smetany

Pracovní postup:

Plátky na okrajích nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete, opečte na sádle do zlatohněda a uložte do tepla. Část tuku z pánve slijte, zbytek šťávy zřeďte trochou vývaru, osolte, uveďte do varu, přidejte nakrájené houby a duste doměkka. Pak houby zaprašte moukou, osmahněte, podlijte smetanou, přidejte kečup, trošku citronové šťávy a povařte. Do hotové omáčky dáme maso a krátce prohřejeme. Příloha - rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |5. května 2014
už se mi dělají sliny, dalabych si hned, houby zbožňuju, 1* Odpovědět
Penelope |15. ledna 2014
Výborné Odpovědět
kymlal |14. ledna 2014
zkusím Odpovědět
Proxi |14. ledna 2014
Luxusní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!