Čočku propláchněte a povařte s bylinkami. Troubu předehřejte na 180°C. Šalotky oloupejte, na jemno nakrájejte a svařte je v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Směs přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka. Pak po kouscích přidejte 100g pokrájeného másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple, ale na na přímém - nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou. Cibulky dejte do pánve se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni 5 minut duste. Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2-3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným papírem na pečení a v troubě pečte 4-5 minut. Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.