Dosud jsem znala jen plíčka na smetaně - z vepřového. Zkuste jinou variaci! Jde to ze všech kuřecích drobů, kupuji je v bílých plastových obalech - po jednom kusu od každého. Můžete použít i krky - vývar je silnější a maso oberete do omáčky, lze je tedy přidat ihned, ostatní do vařící vody a játra dávám naposledy. Je možné přidat i ořez z kuřete. Kuřecí droby, očištěné a propláchuté dáme do vařící, osolené vody, přidáme divoké koření (dávám do čajítka, krom bobkového listu) a celou cibuli a povaříme. Uvařené droby vyndáme, propláchneme ve studené vodě a pokrájíme na stejné kousky. Vývar sceďíme a necháme vychladnout. Zeleninu, pokrájenou na kostičky opečeme na sádle a přidáme pokrájenou cibulku. Jakmile se začne opékat, přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, zalitou vývarem z drobů. Osolíme, osladíme a přikyselíme. Povaříme asi 30 minut, za občasného promíchání na pomalém plameni. Zeleninu pak rozmixujeme, přidáme nakrájené droby, pokrájené kyselé okurky a zjemníme kouskem másla, dochutíme citrónovou šťávou a povaříme. Nakonec přidáme smetanu na vaření či kysanou smetanu. Příloha - houskové knedlíky. Recept jsem kdysi dostala od kamarádky z Brna, moc jsem tomu nevěřila, ale opravdu nedejte na předsudky - je to dobré!