Kachní prsa dobře očistíme, vrchní kůži nakrájíme šikmo do kosočtverců. Cuketu, polovinu cibule a žampiony nakrájíme na kostičky a orestujeme na asi 1/3 rozehřátého oleje dozlatova. Dochutíme solí a pepřem. Do prsou prořízneme kapsu a naplníme ji cuketovou směsí. Otvor uzavřeme jehlou nebo špejlí. Osolíme, opepříme a na zbylém rozehřátém oleji prsa zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme a ve výpeku necháme zesklovatět zbytek cibule nakrájené na měsíčky. Pak přidáme maso a rajčátka. Nakonec vše dáme na cca 10 minut dopéct do trouby vyhřáté na 180°C. Z vařeným, sceděným bramborám přidáme máslo a ručním mixérem důkladně ušleháme, pak přidáváme horké mléko až vznikne hladká kaše. Plněná kachní prsa nakrájíme přes vlákno na silnější plátky a upravíme na talíři s bramborovou kaší a zeleninovou směsí.