Kapustu rozebereme a velké listy vložíme do vařící vody, aby změkly. Na oleji nebo sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepeme paličkou (silná žebra seřízneme nožem) a masovou směsí je potřeme, svineme a upevníme nití. V kastrole rozškvaříme slaninu. osmahneme na ní druhou cibuli, vložíme závitky, podlijeme je horkou vodou a v tubě dusíme doměkka asi hodinu. Během pečení je obracíme, přeléváme výpekem a podléváme. Měkké závitky vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, povaříme a podle chuti přisolíme. Ze závitků sejmeme nitě, podlijeme je zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými brambory.