Z mouky, vloček studeného másla, moučkového cukru, špetky soli a vejce vypracujeme na válu hladké, tuhé těsto. Zabalíme ho do folie a necháme nejméně 30 minut v chladu odpočinout. Těsto znovu prohněteme a na pomoučeném válu z něj vyválíme tenký plát. Pomocí tvořítek vypichujeme srdíčka - 40 větších a 40 menších, rozložíme je na plechy vyložené pečícím papírem. Žloutek rozkvedláme se dvěma lžícemi smetany a menší srdíčka potřeme. Srdíčka dáme do horké trouby a pečeme při vyšší teplotě 10-12 minut. Upečená srdíčka sundáme špachtličkou z plechu a necháme vychladnout na mřížce. Najemno nasekané ořechy, 50g cukru, 1 lžíci másla, pomerančovou tresť a 3 lžíce smetany za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Hotovou ořechovou hmotu navršíme doprostřed velkých srdíček, přiklopíme malými srdíčky a lehce přitiskneme. Necháme ztuhnout a nakonec cukroví poprášíme moučkovým cukrem.