Uvedená množství koření jsou víceméně orientační, protože budeme možná péct krkovičku i jiné váhy, než jsem tady uvedla, můžeme ( ale nemusíme ) si je podle skutečné váhy masíčka přizpůsobit. Vybereme si u poctivého řezníka krásnou, libovou krkovičku vcelku, omyjeme ji a dobře osušíme. Krájíme plátky jako na řízky, ale nedokrojíme úplně do konce. Spodek musí zůstat vcelku. Nasolíme. Připravíme si marinádu ze všech ingrediencí, samozřejmě mimo soli. Pořádně ji rukama vetřeme do masa z každé strany, hlavně mezi plátky. Necháme ji přes noc v chladničce. Když jsme se rozhodli, že budeme v pečení krkovičky pokračovat, vyjmeme ji z ledničky a dáme do pekáče. Do každého zářezu vložíme plátek Nivy a Eidam sýra, anglické slaniny a uzeného masíčka. Nijak s nimi nešetřeme, krkovičku připravujeme pro sebe, pro rodinu a pro přátele. Aby se nám při pečení masíčko nerozjelo, stáhneme je dookola potravinářským provázkem. Podlejeme masovým vývarem a zakryjeme. Pečeme pomalu při 180 C asi 2 hodinky, spíše déle, než míň.. Na konci dopečeme odkryté a máme nádhernou kůrku tmavě zlatou a pěkně do křupava. Nyní je hotovo a můžeme servírovat. Podáváme s rýží a se šípkovou omáčkou, s menší zeleninovou oblohou. Na masíčko položíme k dochucení lžičku brusinkové marmelády a na pokapání k osvěžení kousek citronu. Přeji dobrou chuť !