Pěkná menší kulatá rajská jablíčka opereme a osušíme. Poté z nich seřízneme vršek, lžicí odstraníme opatrně šťávu a zrnka. V. menším kastrole umícháme olej, ocet, sůl a pepř. Do umíchané směsi naložíme jablíčka, a postavíme je do studena. Zvlášť si umícháme v misce žloutky, sůl a stále míchajíce přikapeme olej a citronovou šťávu. Do vzniklé majonézy přidáme zlehka hořčici, utřenou sardeli, usekané olejové sardinky, sekané kapary, zelenou petrželku, na tvrdo uvařené vejce a několik kapek Maggi koření. Lehce promíchanou nádivkou naplníme naložená, dobře okapaná rajská jablíčka, povrch posypeme sekaným vařeným žloutkem a přiklopíme seříznutým vrškem. Na skleněnou mísu upravíme čistý sekaný aspik, do něho vkusně složíme naplněná jablíčka, ozdobíme je zelenou kadeřavou petrželkou a nakrájeným citronem. Takto upravená jablíčka podáváme jako předkrm nebo je podáváme k večeři s nakrájeným chlebíčkem.