Staňte se našimi fanoušky na:

Plněná rajčata slavnostní

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pěkná menší kulatá rajská jablíčka opereme a osušíme. Poté z nich seřízneme vršek, lžicí odstraníme opatrně šťávu a zrnka. V. menším kastrole umícháme olej, ocet, sůl a pepř. Do umíchané směsi naložíme jablíčka, a postavíme je do studena. Zvlášť si umícháme v misce žloutky, sůl a stále míchajíce přikapeme olej a citronovou šťávu. Do vzniklé majonézy přidáme zlehka hořčici, utřenou sardeli, usekané olejové sardinky, sekané kapary, zelenou petrželku, na tvrdo uvařené vejce a několik kapek Maggi koření. Lehce promíchanou nádivkou naplníme naložená, dobře okapaná rajská jablíčka, povrch posypeme sekaným vařeným žloutkem a přiklopíme seříznutým vrškem. Na skleněnou mísu upravíme čistý sekaný aspik, do něho vkusně složíme naplněná jablíčka, ozdobíme je zelenou kadeřavou petrželkou a nakrájeným citronem. Takto upravená jablíčka podáváme jako předkrm nebo je podáváme k večeři s nakrájeným chlebíčkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!