Staňte se našimi fanoušky na:

Plněná vepřová roláda

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plát masa potřeme solí a pepřem, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme dužinu nadrobno, švestky pokrájíme na nudličky. Ovoce rozložíme na maso, srolujeme roládu a pevně zavážeme nití. Olej rozehřejeme v pekáči, roládu na něm osmahneme, podlijeme vývarem a vložíme do trouby, kde pomalu přikryté dusíme za občasného podlití vývarem do měkka. Asi 10 až 15 minut před koncem pečení pečeme odkryté. Pak pečeni vyjmeme na podnos, do vypečené šťávy vmícháme jogurt a solamyl a necháme vzkypět. Omáčku dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |15. května 2013
Ale i se švestkama, dobrý recept a nádherné foto... Odpovědět
planeta |13. prosince 2012
bez švestek Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!