Droždí, lžící mouky a lžičku cukru promícháme ve 3 lžících mléka a necháme vzejít kvásek. Pak smícháme mouku se špetkou soli, přidáme žloutek, zbylé vlažné mléko, kvásek a zaděláme tužší těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout v teple. Česnek utřeme se solí. Cibuli nasekáme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Na malé kostičky pokrájíme také papriku a chilli papričku. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme k ní česnek, krátce orestujeme a přisypeme maso, které smažíme za stálého míchání, dokud nezhnědne. K masové směsi přidáme zeleninu, kmín, sůl, pepř a podlijeme vínem. Dusíme za občasného míchání, dokud se neodpaří šťáva. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát a nakrájíme na čtverce. Do středu dáme náplň a okraje pevně přimáčkneme. Ze zbylého těsta připravíme tenké proužky, kterými ranečky ozdobně ovineme. Ranečky přeložíme spojem dolů na plech vyložený papírem na pečení, který jsme ještě potřeli máslem, necháme je asi 10 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut dozlatova.