Knedlíky: bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí), 500g uzeného masa, stroužek česneku, petrželová nať, vejce, pepř, sůl Zelí: červené sterilované zelí, drcený kmín, cukr, sůl Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem, opepříme, osolíme a zamícháme. Z bramborového těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky, které rukou rozplácneme, naplníme masovou směsí a dobře zabalíme do kuličky (knedlíčku). Vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Ze zelí vylijeme nálev, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, osolíme, přidáme kmín a dusíme do změknutí. Dochutíme cukrem, případně octem. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na proužky. Na talíř rozkrojíme plněné knedlíky, přidáme dušené zelí a dozdobíme usmaženou cibulkou.