Velké brambory nejprve důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a teprve poté je dáme vařit zhruba na 25 minut. Poté je slijeme a necháme vystydnout. Mezitím si rozdrobíme suchary. Rajčata opláchneme, zbavíme je slupky (nejprve každé rajce nařízneme do kříže, pak ho krátce ponoříme do horké vody, ochladíme a pak už půjde slupka snadno oloupat), rozčtvrtíme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulky omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Sýr gouda pokrájíme na malé kostičky. Jedno vejce rozšleháme a smícháme s rozdrobenými suchary, pokrájenými dužinami rajčat, na jemno pokrájenými kolečky jarní cibulky a kostičkami sýra. Směs nemusíme vlastně vůbec solit, neboť sýr je slaný dost. Troubu si mezitím předehřejeme na 200°C. Z vychladlých brambor seřízneme vršky, opatrně vydlabeme vnitřek. Dužinu však nevyhodíme, ale důkladně ji rozmačkáme a potom ještě promícháme s náplní, kterou jsme si předtím připravili z rajčat, cibulky, sucharů, vejce a rýsa. Brambory naplníme, narovnáme na tukem vymazaný pečicí plech a pečeme přibližně 25 minut.