Těsto připravíme v pekárně.
Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto.
Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplň:
Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a oboje dáme na rozpálenou pánev a orestujeme dozlatova. Vypneme, přidáme petrželku a dáme vychladit.
Hotové těsto na vále rozdělíme asi na 15 stejných dílků, které roztáhneme na placičky. Na ně rozdělíme připravenou náplň, každou placičku zabalíme do kuličky a tu jemně stlačíme na bochánky.
Naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Chlebánky potřeme olejem a posypeme hrubou solí, sezamem a lněným semínkem. Necháme ještě 20 minut kynout a pak pečeme při 180°C asi 20-25 minut dozlatova