ROLÁDA: 60dkg hovězího masa na roládu, masový vývar, 2dkg hladké mouky,1 lžíce rajčatového protlaku, sůl , pepř, olej Z masa vytvoříme rozkrojením větší plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme a natřeme nádivkou, stočíme, převážeme silnou nití a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran. Potom podlijeme masovým vývarem a upečeme. pečeme nejdříve přiklopené, ke konci pečení odkryjeme. Během pečení podléváme vlastní šťávou a nakonec šťávu zahustíme moukou a ochutím rajčatovým protlakem. NÁDIVKA: 10dkg žampionů , 5dkg mrkve , 5dkg zeleného hrášku, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a udusíme do měkka. Nakonec osolíme a necháme vychladnout.