PEČENĚ PLNĚNÁ MLETÝM MASEM 1kg zadního hovězího, 1/4kg prorostlého vepřového, střední cibule, vejce, sůl, 2 žemle, 2 lžíce tuku, kousek másla, lžička hladké mouky, mletý pepř, petrželka Hovězí maso rozkrojíme na velký plát a tence naklepeme, okraje odkrojíme a s vepřovým masem umeleme. Žemle namočíme a vymačkáme, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku. Asi polovinu cibule přidáme k mletému masu a ostatní použijeme pod pečeni. K mletému masu přidáme vymačkané žemle, osolíme, opepříme, přidáme do pěny ušlehaná vejce a sekanou petrželku. Plát masa osolíme a potřeme směsí mletého masa, pevně stočíme a ovážeme nití. Povrch osolíme, opepříme a dáme do pekáče se zpěněnou cibulí, po celém povrchu maso opečeme. Pak podlijeme a upečeme doměkka, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. ROLÁDA PLNĚNÁ OMELETOU plát zadního hovězího masa, 60g slaniny, 50g měkkého salámu, 2 vejce, malá sterilovaná okurka, 2 lžíce sádla, cibule, hořčice, lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl Plát hovězího masa rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Kostičky slaniny rozškvaříme, přidáme nakrájený salám a osmažíme. Zalijeme rozkvedlanými vejci a připravíme omeletu. Přendáme jí na plát masa, poklademe plátky okurky, stočíme a pevně ovážeme nití. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, vložíme roládu, opečeme po obou stranách, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě. Při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme malým množstvím vody. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vodou a povaříme.